Smaken av grillet squash; har du ikke prøvd før så har du en aha-opplevelse i vente! Ukens pizza er en norsk-italiensk crossover. “VOI VOI Høyt opp på fjellet” møter “La dolce vita” og byr på et sammensurium av smaker som treffer blink midt i ganen!

VOI VOI er vår milde spekepølse av lam og svin, med norske smaker som eksempelvis einebær, ramsløk og karve.

Base oppskrift på saus og deig og grillet squash finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

I oppskriften under har vi valgt vodkasaus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping.

Prøv deg frem, og finn din favoritt!

Dette trenger du:
Grillet squash (Se oppskrift her)
Mozzarella
Ruccola
Valg av spekepølse: Voi-Voi, men fenalåret vårt vil også fungere godt.
Valg av saus: Vodkasaus. Du kan bruke hvilken saus du vil, hvit eller rød

Slik gjør du:

Når du har deigen og sausen klar er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Pizzadeig_Pizza_ASKgard_helleskitchen_L1930207LITEN-1-1024x683.jpg

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

• Smør et tynt lag saus på pizzabunnen. 
• La ca 1 cm av kanten være uten saus. 
• Legg på ost og skiver av voi-voi.
• Stek i ovnen på maks temperatur ( vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader ) til pizzaen er gyllen, sprø og lekker.

• Når pizzaen er ferdig stekt legger du på skiver av grillet squash og ruccola. 
• Alle pizzaene er til en person.

MMMMMMM VOI VOI !

Tekst og foto: www.helleskitchen.org