Lam og hvitløk er en klassisk “go to” når vi snakker smakskombinasjoner. Her har vi toppet kaka med moden umami fra blåmuggost og deilig sødme fra bakt rødløk. En herlig pizza, fyldig og rik på smak.

Base oppskrift på saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

I oppskriften under har vi brukt hvit pizza saus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping. Prøv deg frem og finn din favoritt!

Dette trenger du:

Bakt hvitløk (se oppskrift her)
Blåmuggost (velg norsk hvis mulig)
Jarlsberg eller annen hvitost
Bakt rødløk (se oppskrift her)

Valg av spekepølse: Fenalår, men Voi-Voi (lammepølse) vil også fungere godt.
Valg av saus: Hvit saus. Du kan bruke hvilken saus du vil, hvit eller rød.

Slik gjør du:

Når du har alt klart er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Pizzadeig_Pizza_ASKgard_helleskitchen_L1930207LITEN-1-1024x683.jpg

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

Smør saus på pizzaen og legg revet ost og små biter blåmuggost samt skiver av bakt hvitløk på pizzaen. 
Stek i ovnen på maks temperatur ( vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader ) til pizzaen er gyllen, sprø og lekker.

 Legg så på skiver av fenalår og bakte rødløk. Strø over valgfri urt hvis du liker det. 

Alle pizzaene er til en person.

Lam og hvitløk – en knallgod smakskombinasjon!

Tekst og foto: https://helleskitchen.org