Hvor enkelt er det ikke å lage pizza på bål eller på grillen? Du må ikke ha pizzastein og takk og pris for det, for det kan bli litt tungt å bære rundt på hvis du er på tur i skog og mark. Du trenger bare en panne og litt bakepapir. Pannen som er brukt her er en turpanne som du får i sportsbutikker. Saus tar du med på flaske, deig i boks og husk et glass med mel til utforming. Ferdigskåret pølse i skiver legger du i boks og det samme gjør du med osten. Annen topping legges separat.
Sørg for å klippe til et stykke bakepapir som passer pannen (og litt opp på kanten) så slipper du at papiret tar fyr når du setter pannen på bålet. Men vær nøye med å sette pannen på glør, og ikke flammer slik at du unngår at bunnen brenner seg.

Base oppskrift på flere typer saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

I oppskriften under er det brukt rød saus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping. Prøv deg frem og finn din favoritt!

Dette trenger du:

Boks med pizzadeig
Saus på flaske
Boks med revet ost
Slegge i boks (eller pølse, fjøl og kniv)
boks/lite glass med pizzamel
boks med små fylte chilifrukter fra delikatessebutikk (eller annen topping)
Panne
bakepapir

Valg av spekepølse: Slegge, men du kan egentlig bruke hvilken som helst av de andre pølsene også.

Valg av saus: Rød saus, kokt eller rå

Slik gjør du:
Legg bakepapir i pannen. Form deigen og legg den i pannen. Smør på saus og legg på ost og skiver av Slegge og chilifrukter. 

Sett pannen på glørne i bålet eller på indirekte varme på grillen. Dekk gjerne til pannen med et lokk eller noe annet. Stek til pizzaen er sprø. 

Mat smaker alltid best ute!

Tekst og foto: https://helleskitchen.org