Drømmen om å sitte på en liten landsby-restaurant et sted ved Middelhavet føles plutselig hakket nærmere. Smaken av fersk fennikel, oliven og klassisk salami understreker følelsen. Lukk øynene, nyt pizzaen og la drømmen leve!

Base oppskrift på saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

I oppskriften under har vi valgt hvit pizzasaus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping.

Prøv deg frem, og finn din favoritt!

Dette trenger du:

Tynne skiver av fennikel
Gode oliven etter smak
Rød paprika i skiver
Revet pizzaost
Valg av spekepølse: Passe (fennikelssalami)
Valg av saus: Hvit pizzasaus

Slik gjør du:

Når du har deigen og sausen klar er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Pizzadeig_Pizza_ASKgard_helleskitchen_L1930207LITEN-1-1024x683.jpg

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

• Smør et tynt lag saus på pizzabunnen. 
• La ca 1 cm av kanten være uten saus. 
• Legg på ost og så fyll. 
• Stek i ovnen på maks temperatur ( vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader ) til pizzaen er gyllen, sprø og lekker. 
• Alle pizzaene er til en person.

Nyt smaken av middelhavet!

Tekst og foto: www.helleskitchen.org