Her kommer en sterk og fyldig pizza, perfekt for deg som liker litt ekstra krutt.

Base oppskrift på saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

I oppskriften under har vi valgt vodkasaus, men det vil også smake knall med hvit saus, eller en av de andre røde. Det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping.

Prøv deg frem, og finn din favoritt!

Dette trenger du:

Champignon i skiver
Frisk basilikum (legg på både under steking og etter steking)
Cherrytomater (delt i to og lagt på etter steking)

Slegge salami

Vodkasaus

Pizzadeig

Slik gjør du:

Når du har deigen og sausen klar er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

• Smør et tynt lag saus på pizzabunnen. 
• La ca 1 cm av kanten være uten saus. 
• Legg på ost og så valgfritt fyll. 
• Stek i ovnen på maks temperatur ( vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader ) til pizzaen er gyllen, sprø og lekker. 
• Alle pizzaene er til en person.

Da gjenstår det bare å nyte resultatet, vel bekomme!

Tekst og foto: Helleskitchen.org