Fyldig og frekk pizza, med sånn passe mye futt

Base oppskrift på saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

I oppskriften under har vi valgt ask gårds pizzasaus, men det vil også smake knall med kokt pizzasaus eller vodkasaus. Det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping.

Prøv deg frem, og finn din favoritt!

Dette trenger du:

Brokkolini (bimi)
Brie. Finn gjerne en norsk variant
Revet pizzaost
Pablo Chorizo. Du kan også trygt bruke Slegge eller Holy Baloney
Ask gårds pizzasaus. Du kan også bruke en av de andre røde variantene.

Slik gjør du:

Når du har deigen og sausen klar er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

• Smør et tynt lag saus på pizzabunnen. 
• La ca 1 cm av kanten være uten saus. 
• Legg på ost og så fyll. 
• Stek i ovnen på maks temperatur ( vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader ) til pizzaen er gyllen, sprø og lekker. 
• Alle pizzaene er til en person.

Kos deg!

Tekst og foto: helleskitchen.org