Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-1.png

Den nye ferske Råtass Chorizo fra Ask er helt formidabel å bruke til pizza, spør du meg. Men den er så lett å bruke til andre kule ting også. Tenk omelett og pasta. 

På denne pizzaen passer det så godt med norske jordbær og masse basilikum. Så deilig! Den ultimate sommerpizzaen. 

Helle Øder Valebrokk

Base oppskrift på flere typer deig og saus finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

Dette trenger du:

1/4 pakke Råtass Chorizo

Ask pizzasaus, mild

Mozzarella eller annen favorittost

Norske jordbær, i skiver

Basilikum

Sort pepper

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-2.png

Slik gjør du:

Når du har alle ingredienser klare er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-5-1024x683.png

Smør på et lag mild pizzasaus. Riv mozzarellaen og legg rundt omkring på pizzaen. Svis ut små boller av chorizoen.
Stek pizzaen gylden og sprø, vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader.  Legg på jordbærskiver og basilikum etter noen minutter. Kvern sort pepper over. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-3.png

Blir ikke bedre!

Tekst og foto: https://helleskitchen.org