![Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-1.png](https://i0.wp.com/helleskitchen.org/wp-content/uploads/2022/06/L2050382.jpg?w=1400&ssl=1)
Den nye ferske Råtass Chorizo fra Ask er helt formidabel å bruke til pizza, spør du meg. Men den er så lett å bruke til andre kule ting også. Tenk omelett og pasta.
På denne pizzaen passer det så godt med norske jordbær og masse basilikum. Så deilig! Den ultimate sommerpizzaen.
– Helle Øder Valebrokk
Base oppskrift på flere typer deig og saus finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.
Dette trenger du:
1/4 pakke Råtass Chorizo
Mozzarella eller annen favorittost
Norske jordbær, i skiver
Basilikum
Sort pepper
![Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-2.png](https://i0.wp.com/helleskitchen.org/wp-content/uploads/2022/06/L2050370.jpg?w=1400&ssl=1)
Slik gjør du:
Når du har alle ingredienser klare er det bare å mekke sammen som beskrevet under:
Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen.
Prøv å unngå å bruke kjevle.
Legg deigen på bakepapir på stekebrett.
Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.
![Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-5-1024x683.png](https://www.askgard.no/wp-content/uploads/2021/11/image-5-1024x683.png)
Smør på et lag mild pizzasaus. Riv mozzarellaen og legg rundt omkring på pizzaen. Svis ut små boller av chorizoen.
Stek pizzaen gylden og sprø, vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader. Legg på jordbærskiver og basilikum etter noen minutter. Kvern sort pepper over.
![Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-3.png](https://i0.wp.com/helleskitchen.org/wp-content/uploads/2022/06/L2050385.jpg?w=1400&ssl=1)
Blir ikke bedre!
Tekst og foto: https://helleskitchen.org