Vi drømmer oss tilbake til sommeren med denne litt freshe pizza varianten nå, før julematen for alvor gjør sitt inntog.

Base oppskrift på flere typer saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

I oppskriften under er det brukt hvit saus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping. Prøv deg frem og finn din favoritt!

Dette trenger du:

Jordbær (gjerne norske)
Mozzarella
basilikum
sort pepper
Valg av spekemat fra Ask Gård: Hockey Coppa-skinke (eller hvilken som helst annen spekepølse fra ASK)
Valg av saus: Hvit saus

Slik gjør du:

Når du har alt klart er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

Smør på saus og legg skiver av mozzarella og coppa på pizzaen.

Smør på saus og legg skiver av mozzarella og coppa på pizzaen.

Stek pizzaen gylden og sprø, vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader. Ta ut pizzaen fra ovnen og legg på skiver av jordbær og basilikumblader. Kvern over litt pepper. 

Herlig miks av salt, søtt, mykt og sprøtt!

Tekst og foto: https://helleskitchen.org