Brie, mer fransk blir det ikke. La deg forføre av denne franskmannen av en pizza, med smak og karakter som appellerer til alle sansene.

Base oppskrift på saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

I oppskriften under har vi valgt kokt rød pizzasaus, Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping.

Prøv deg frem, og finn din favoritt!

Dette trenger du:

Brie (Finn gjerne en norsk variant). Du kan også bruke chevre.
Rødløk i tynne skiver
bladpersille (legg på etter steking)
Oliven etter ønske
Mozzarella
Valg av spekepølse: Passe. Holy Baloney vil også fungere godt.
Valg av saus: Kokt pizzasaus. Du kan bruke hvilken saus du vil, hvit eller rød.

Slik gjør du:

Når du har deigen og sausen klar er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Pizzadeig_Pizza_ASKgard_helleskitchen_L1930207LITEN-1-1024x683.jpg

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

• Smør et tynt lag saus på pizzabunnen. 
• La ca 1 cm av kanten være uten saus. 
• Legg på ost og så fyll. 
• Stek i ovnen på maks temperatur ( vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader ) til pizzaen er gyllen, sprø og lekker. 
• Alle pizzaene er til en person.

Bon appetit!

Tekst og foto: www.helleskitchen.org