Det handler om å nyte råvarene i sesong, om det er årets første salat, potet eller asparges. Det er noe så utrolig tilfredsstillende med enkle retter hvor råvaren får være hoved person. Dekke opp bordet med en hvit duk, noen markblomster, gode venner. Sommeren er her. Nyt den.

Varmt fat med hasselbakkpoteter, smeltet ost og coppa-surret asparges 

4 personer

45 min 

Du trenger:

2 esker perlepoteter fra Bjertnæs og Hoel

500 gr Rødku fra Thorbjørnrud ysteri 

1-2 knippen asparges fra Hvasser asparges 

100 gram Coppa skinke fra Ask 

3 fedd hvitløk

50 gram smør 

Rosmarin, timian, salt og pepper

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Skjær tynne skiver i potetene, nesten helt igjennom. Hold poteten i en liten skje, så stopper kniven før du kommer helt igjennom.  Legg dem i en ildfast form. Finhakk hvitløk og smelt smøret. Ha hvitløken oppi smøret og la det boble 2 min. Hell hvitløkssmøret over potetene. Salte og pepre. Stek i ovnen ca. 35 min. Kok asparges i ca. 1-2 min. Ha dem deretter i kaldt vann så de ikke blir overkokte. Surre litt Coppa-skinke rundt aspargesen, ca. 3 i hver bunt.

Bruk et raclette-jern til å smelte osten, alternativt ha osten i skiver i en ildfast form og smelt dem i ovnen. Server den smeltede rødkittosten sammen med poteter, asparges og Coppa. Topp med timian og rosmarin

Smaker godt med grillet løk og ev. en salat til.