Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-4.png

Salt pinnekjøtt passer perfekt til aromatisk ost og søt pære. Denne pizzaen hever pinnekjøttet til nye høyder. 

I oppskriften under er det brukt rød, kokt saus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping. Prøv deg frem og finn din favoritt!

Base oppskrift på flere typer saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

Dette trenger du:

Pinnekjøttrester
Revet ost
Gorgonzola (dulce)
Pære
Valnøtter
Valg av saus: rød, kokt saus

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-1.png

Slik gjør du:

Når du har alt klart er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-5-1024x683.png

Smør på saus og spre revet ost utover pizzaen før du legger på pinnekjøttrester. Legg biter av gorgonzola på toppen. 
Stek pizzaen gylden og sprø, vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader. 
Skjær skiver av pære. Legg på pizzaen sammen med noen valnøtter. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-3.png

Syyykt digg!

Tekst og foto: https://helleskitchen.org