Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-4.png

Julemat er fantastisk godt, men på et tidspunkt så har man lyst på andre smaker og retter, ikke sant?
Da er det bare å hive seg på pizzakjøret og toppe hver og en med rester av ribbe eller pinnekjøtt.

Ribbe kan smaksettes med mange gode ingredienser. Du kan gå øst og du kan gå vest. Denne gangen går vi østover og lander på en asiatiskinspirert ribbe-pizza.

I oppskriften under er det brukt rød, kokt saus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping. Prøv deg frem og finn din favoritt!

Base oppskrift på flere typer saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

Dette trenger du:

Ribberester
Vårløk
Koriander
Chili
Revet ost
3 ss soyasaus
1 ss honning
1 hvitløksfedd
peanøtter
Valg av saus: Rød, kokt saus

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-1.png

Slik gjør du:

Bland sammen hakket hvitløk, soya og honning. Ha nøytral olje i pannen og stek ribbebiter i pannen. Hell over soyablandingen og kok inn under omrøring. 

Når du har alt klart er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-5-1024x683.png

Smør på et tynt lag pizzasaus og strø over litt ost

Stek pizzaen gylden og sprø, vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader. Ta ut av ovnen og legg ribbebiter, vårløk og chili på toppen. Strø over peanøtter og koriander.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-3.png

Herlig miks av salt, søtt, mykt og sprøtt!

Tekst og foto: https://helleskitchen.org