Takati av laks betyr at laksen såvidt har vært i pannen slik at utsiden er stekt og kjernen er rå. Når du skal lage dette er det viktig at laksen er så fersk at den kan spises rå.

Dette trenger du:

1 stykke (200-300 g) fersk laks (økologisk eller villaks er best hvis du får tak i det)
4-6 cl søt soyasaus (mengde ut fra hvor stort fiskestykket er)
1 fedd hvitløk, skåret i tynne skiver
1/2 rød chili, skåret i skiver
lime
2 ss sesamfrø
3 ss nøytral olje
8 -10 tynne skiver “Slegge” (pikant salami)
Koriander
Lime

Slik gjør du:


Hvis fisken har skinn, fjerner du det. 
Legg skiver av “Slegge” på et bakepapir og stek sprø i ovnen på 180 grader. Skivene kan brukes slik de er eller knust.
Sett en panne på platen og varm den. Ha i oljen og så fisken. Stek et minutt på sterk varme og snu fisken forsiktig og stek i et minutt. Hell over søt soya og sesamfrø samt hvitløk og chili. Legg fisken på et fat og hell soyakaramellen over. Dryss salami-chips eller -smuler over fisken. Server med lime og koriander.

Foto og tekst: Helleskitchen.org