Takati av laks betyr at laksen såvidt har vært i pannen slik at utsiden er stekt og kjernen er rå. Når du skal lage dette er det viktig at laksen er så fersk at den kan spises rå.
![](https://www.askgard.no/wp-content/uploads/2020/09/Laks_tataki_Ask_HellesKitchen_surfandturf_sjoemat_fisk_skalldyr_L1900007-1024x683.jpg)
Dette trenger du:
1 stykke (200-300 g) fersk laks (økologisk eller villaks er best hvis du får tak i det)
4-6 cl søt soyasaus (mengde ut fra hvor stort fiskestykket er)
1 fedd hvitløk, skåret i tynne skiver
1/2 rød chili, skåret i skiver
lime
2 ss sesamfrø
3 ss nøytral olje
8 -10 tynne skiver “Slegge” (pikant salami)
Koriander
Lime
![](https://www.askgard.no/wp-content/uploads/2020/09/Laks_tataki_Ask_HellesKitchen_surfandturf_sjoemat_fisk_skalldyr_L1890986-1024x683.jpg)
Slik gjør du:
Hvis fisken har skinn, fjerner du det.
Legg skiver av “Slegge” på et bakepapir og stek sprø i ovnen på 180 grader. Skivene kan brukes slik de er eller knust.
Sett en panne på platen og varm den. Ha i oljen og så fisken. Stek et minutt på sterk varme og snu fisken forsiktig og stek i et minutt. Hell over søt soya og sesamfrø samt hvitløk og chili. Legg fisken på et fat og hell soyakaramellen over. Dryss salami-chips eller -smuler over fisken. Server med lime og koriander.
Foto og tekst: Helleskitchen.org