Italia har mye god mat på repertoaret, bla Risotto. Dette er en rett som vi i Norge ikke lager nok. Barna hos oss elsker alt med ris og særlig når vi lager risotto. Det er også en super måte og bruke opp litt diverse pølse, ostebiter.
4 personer.
Du trenger:
1 stk. Passe salami fra Ask
3 ss olivenolje
2 stk. sjalottløk
½ ts fennikelfrø
4 dl risotto ris
2 dl hvitvin
6 dl grønnsaksbuljong
50m gram revet parmesan
20 gram smør
½ potte persille
½ potte basilikum
1 dl olivenolje
Saft fra ½ sitron
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
Ha olje i en gryte eller en panne med høy kant. Finhakk løken og surr den myk i oljen. Ha i fennikelfrø. Ha i risottorisen og la den bli blank i oljen, evt. tilsett litt mer olje om det trengs. Ha i hvitvinen og la de koke opp. Varm opp buljongen i en gryte ved siden av.
Tilsett buljongen litt etter litt og la det småkoke under konstant omrøring.
Når risottoen er ferdig har du i parmesan og smør.
Ha urter, olje og sitronsaft i en bolle. Kjør det slett med stavmikser og smak av med salt og pepper. Server risottoen med strimler av Passe, urteolje og litt revet pepperknoll eller parmesan