Italia har mye god mat på repertoaret, bla Risotto. Dette er en rett som vi i Norge ikke lager nok. Barna hos oss elsker alt med ris og særlig når vi lager risotto. Det er også en super måte og bruke opp litt diverse pølse, ostebiter.

Risotto

4 personer.

Du trenger:

1 stk. Passe salami fra Ask 

3 ss olivenolje

2 stk. sjalottløk

½ ts fennikelfrø

4 dl risotto ris

2 dl hvitvin 

6 dl grønnsaksbuljong

50m gram revet parmesan

20 gram smør 

½ potte persille

½ potte basilikum

1 dl olivenolje

Saft fra ½ sitron 

salt og pepper

SLIK GJØR DU:

Ha olje i en gryte eller en panne med høy kant. Finhakk løken og surr den myk i oljen. Ha i fennikelfrø.  Ha i risottorisen og la den bli blank i oljen, evt. tilsett litt mer olje om det trengs. Ha i hvitvinen og la de koke opp. Varm opp buljongen i en gryte ved siden av.

Tilsett buljongen litt etter litt og la det småkoke under konstant omrøring.

 Når risottoen er ferdig har du i parmesan og smør.

Ha urter, olje og sitronsaft i en bolle. Kjør det slett med stavmikser og smak av med salt og pepper. Server risottoen med strimler av Passe, urteolje og litt revet pepperknoll eller parmesan