Rask pasta med SLEGGE og tomatsaus.
Noen dager rekker man bare ikke noen ting. Barna skal på håndball, fotball osv. Lekser og det hele, da er det utrolig deilig å ha noen enkle middags retter i bakhånd. Samt en fin måte og bruke opp en skalk av en salami.

Rask pasta med slegge og tomatsaus

4 personer

Du trenger:

1 gulløk

3 fedd hvitløk

3 ss olivenolje

2 ts tørket oregano

1 ss balsamico

3 ss Tomatpure

1 boks hermetiske tomater

½ potte frisk basilikum , finhakket

1 dl vann

1 ss sukker

Salt og pepper

150 gram SLEGGE fra ASK

Pasta til 4 personer

1 neve frisk basilikum

50 gram hård ost, før exempel en lagret cheddar

Slik gjør du:

Finhakk løk og hvitløk. Ha de oppi en gryte med varm olje. Surr de mykt og ha i oregano, balsamico og tomatpuré. Tilsett tomater, frisk basilikum, vann og sukker. La de koke på lav varme minst 20 min. Smak til med salt og pepper. 

Kok pasta som anvist på pakken 

Del opp Slegge i mindre terninger.

Bland sammen nykokt pasta med tomatsaus. Topp med Slegge salami, basilikum og raspet ost. Godt og kjapt! 

Mat og Foto: Josefin Linder