Er det ikke deilig å ha et brød helt for seg selv? Det synes i alle fall jeg. Derfor har jeg laget porsjonsstørrelse av focaccia, perfekt for piknik. 

Porsjonsfocaccia

Dette trenger du:

2,5 dl lunkent vann
1/2 pose tørrgjær
2 ts sukker
ca 5 dl økologisk hvetemel (spe til du er fornøyd)
1/2 ts salt (til deigen)
Flaksalt til dekorasjon og smak
ca 6 ss god olivenolje
1 liten neve strimler av salami. Jeg brukte “Passe” (Fennikelsalami) fra Ask Gård
frisk rosmarin

Slik gjør du:

Bland vann , sukker og gjær. La stå i 15 minutter til du har et skummende lag på toppen. Bland så inn et par ss olivenolje, salt og mel. Elt i ca 10 minutter. Bland inn hakket rosmarin og salamistrimler. 
Når deigen har fin konsistens og hverken er for løs eller for tørr legger du et lag plast over bollen og så et kjøkkenhåndkle. Sett deigen et lunt sted til heving i 45 minutter.
Finn frem små former som tåler ovnen. Jeg bruker tapas-skåler. Smør dem med rikelig med olje og ha deigen over i formene. Press finger i deigen slik at du får hull. Hell litt mer olivenolje over og strø litt flaksalt på toppen. 
Sett formene i forvarmet ovn på 225 grader til brødene er ferdigstekt. Det tar ca 20-25 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist. Sett brødene tilbake i formene ved servering hvis du vil.

Tekst og foto: Helleskitchen.org