Alle liker en skikkelig pølsefest! Her får du oppskrifter på deilige tilbehør, som både pimper opp og passer perfekt til de ferske pølsene våre; Råtass Sasiccia og Råtass Chorizo. Lag en eller alle rettene, det eneste som er helt sikkert er at det blir skikkelig digg!

Du trenger til ca 4 pers;

2 pk Råtass salsiccia

2 pk Råtass Chorizo

Pølsebrød, gjerne brioche type

Koreansk agurksalat

1 agurk

2 ss riseddik

1 ts sukker

1 klype salt

1 ss sesamfrø

Skjær agurken på langs med en mandolin eller ostehøvel. Bland sammen eddik, sukker og salt i en bolle. Ha i agurk og sesamfrø.

Creamed corn med jalapenos

250 g mais

2 sjalottløk

2 fedd hvitløk

1 dl kremfløte

50 g revet ost

2 ss hakkede jalapenos på glass

Stek mais, hakket hvitløk og sjalottløk i litt smør så det får farge. Tilsett fløte og kok opp på lav varme. Ha i ost og la den smelte. Ha i hakkede jalapenos og smak til med salt og pepper. La den avkjøles, så blir den tykkere og lettere å ha på pølsa.

Kålsalat med solsikkefrø og rødløk

200 g nykål

½ rødløk

2 ss solsikkefrø

1 ss olivenolje

1 ss hvitvinseddik

Salt og pepper

Litt hakket persille 

Skjær nykål og rødløk tynt. Ha det i en bolle. Rist solsikkefrøene litt i en tørr panne. Ha dem oppi salaten sammen med olje, eddik, salt og pepper. Topp med litt frisk persille. 

Potetmos med trøffel og gressløk 

500 g potet

1 dl melk eller fløte

50 g smør

Salt, pepper og litt gressløk 

Nåen dråper trøffelolje, raspet sommertrøffel på glass eller «The real deal» hvis du har.

Skrell poteter og kok dem myke. Ha i melk eller fløte og smør. Mos det til en tykk, jevn røre. Ha i litt trøffel og smak til med salt og pepper. Topp med fersk gressløk.

Oppskrift og foto; Josefin Linder