Herlig høstgryte perfekt for kalde og regntunge dager. Serveres med potetmos tilsatt cheddar og timian

Du trenger:

4 pers 

200 g sellerirot

1 gul løk

4 fedd hvitløk

1/3 pakke Ndjua

1 pakke råtass chorizo

250 g sopp

1 flaske Ask pizza saus, mild

3 dl kremfløte 

600 g potet

2 dl melk

30 g smør

50 g cheddar

Salt og pepper

Frisk timian 

Slik gjør du:

Begynn med å skrelle poteter og kok dem møre.

Del opp sellerirot i terninger. Grovhakk løk og hvitløk. Surr alt mykt i en stor gryte. Ha i Nduja og la det smelte sammen med løk og sellerirot under omrøring.  Del opp sopp og ha den i.  Trykk ut chorizo-kjøttet av pølsa og stek alt sammen på middels temperatur i 5 min. Ha i Ask pizzasaus mild, og fløte. La alt småkoke på lav temperatur i 10 min. Smak til med salt og grov pepper. Når potetene er ferdig, har du i smør, melk, salt og pepper. Grovrasp osten og la den smelte i den varme mosen. Server med timian. 

Oppskrift og bilde: Josefin Linder