Deig til naan, sliders og bao:

1 dl lunkent vann + 2 dl lunken melk
1/4 fersk gjær
1 ts sukker
3 ss nøytral olje
1 klype salt
ca 7 dl hvetemel

Bland gjær ut i vann/melk. Tilsett sukker og la stå i ti minutter før du heller i olje og tilsetter salt og gjær. Konsistensen på deigen skal være smidig, så lang eltetid er å anbefale. 
La deigen stå tildekket på et lunt sted i 45 minutter. 

Naan: Kjevl ut sirkler (ca 1 cm tykk) og stek dem i pannen med litt nøytral olje eller klaret smør(gee). Snu når deigen blåser seg opp. 

Sliders: Form til små boller og stek i ovnen på 220 grader i ca 7 minutter. Pensle gjerne med egg og strø sesamfrø over. Det gjorde ikke jeg og det angrer jeg litt på. Det er også mulig å kjøpe slidersbrød i butikken. 

Bao eller Steam buns: Disse dampes i en bambuskurv. Du kan dampe bollene på annen måte også, men det er bambuskurv jeg anbefaler. Den koster ikke mange kronene i større matbutikker eller asiatiske butikker. 
Ta en bit av deigen (golfball-størrelse) og kjevl til en liten oval. Pensle litt olje på oversiden av deigen. Brett over og legg på en liten kvadrat med bakepapir (som er litt større enn bao’n.). Legg i bamuskurven og sett kurven med lokket på i en gryte med litt vann i. Kurven skal balanseres på kanten av gryten og ikke i vannet. La dampe i ca 7 minutter.

Foto og tekst: Helleskitchen.org