Første rett ut i dag er en fyrrig rekerett med “Slegge”, chili, hvitløk og reker. Dette er en variant av den spanske tapasretten “Gambas al Ajillo”. Når man bruker norske, kokte og saltede reker må man være forsiktig. Rekene blir til gummi hvis man varmebehandler dem. Men jeg har et triks. Når du lager en enkel kraft på rekeskallene får du en magisk kraft som gir en autentisk smak til retten. 
Jeg bruker “Slegge”. Dette er en pikant salami med ganske mye pønsj i . Jeg elsker den! Du kan også bruke “Pablo” (chorizo) til denne retten hvis du vil.

Dette trenger du:

2 dl ferske reker
3 cm Slegge skåret i små terninger
6 ss god olivenolje
1 dl vann
1 fedd hvitløk, skåret i tynne skiver
1/2 rød chili, skåret i skiver
persille

Slik gjør du:


Skrell rekene. Ha rekeskall i pannen og tilsett 2 ss olivenolje. Svitsj rekeskallene i oljen på høy varme. Tilsett vann etter et par minutter. Kok opp og la stå på medium varme i fem minutter. Sil av kraften og sett til side.
Varm en tørr panne og tilsett resten av oljen. Tilsett hvitløk og chili og la dette stå under oppsyn til hvitløken blir litt gyllen, men ikke brent. Ha rekekraften i pannen og kok opp. Trekk pannen av platen og tilsett reker og persille. Server med en gang med brød på siden.

Foto og tekst: Helleeskitchen.org