Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-1.png

Får du tak i tomater med forskjellige farger, så sørg for å sikre deg en pakke. Men fortvil ikke, får du kun tak i “vanlige” røde tomater så sørg for å finne noen små, faste tomater med masse smak. 

Her bruker vi Holy Baloney i skiver og Ask sin sterke pizzasaus. Pizzaen tåler den sterke sausen for alt annet er mildt. 

Helle Øder Valebrokk

Base oppskrift på flere typer deig og saus finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

Dette trenger du:

Holy baloney i skiver

Ask pizzasaus, sterk

Fargerike tomater

Frisk salvie

Mozzarella eller annen favorittost

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-2.png

Slik gjør du:

Når du har alle ingredienser klare er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-5-1024x683.png

Smør på et lag sterk pizzasaus. Riv mozzarellaen og legg rundt omkring på pizzaen. Legg på skiver av Holy Baloney. Skjær tomatene i skiver eller i to og legg på toppen.

Stek pizzaen gylden og sprø, vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader. 
Strø sitronskall over og evt litt mer parmesan. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-3.png

Nydelig og smakfull fargefest!

Tekst og foto: https://helleskitchen.org

  •