I butikken finner du nå disse deilige, små gresskarene som heter Hokkaido. Du kan spise alt på dette gresskaret unntatt stilken og membraen (massen som ligger rundt frøene). Skall, frø og kjøtt er spiselig. 

Dette trenger du:
1 Hokkaido-gresskar
30 g smør
1 hvitløkfedd
Timian
Salt og pepper

I gresskaret legger jeg smør, hvitløk og litt timian. Jeg skjærer små terninger av Slegge og legger i gresskaret før jeg legger «hatten» tilbake på gresskaret. Det som sier nå er at gresskaret settes på en ildfast form og bakes i ovnen ca 40 minutter (eller til gressskarkjøttet er mørt) på ca 180 grader. Hatten på gresskaret limer seg fast til gresskaret noe som gjør at alt som er inne i gresskaret dampes og alle smakene blandes perfekt. Dette er en slags «one pot wonder» der du kan spise alt! Er ikke det genialt?

Når gresskaret er ferdigbakt tar du en skje og scooper forsiktig innholdet og blander det med det deilige, smeltede kryddersmøret som har ligget i grønnsaker under hele baketiden.Så er det bare å spise ret fra gresskaret eller dele med andre rundt bordet.

Tekst og foto: Helleskitchen.org