Å sprøsteke salamibiter er noe av det mest geniale du kan gjøre. Liker du smaken av bacon, sprøtt kyllingskinn eller ribbesvor? Vel, her har du alt dette i en og samme munnfull. Her kan du bruke hvilken pølsesnabb du vil. Det er den perfekte måten å bruke opp den siste snabben av spekepølsen, og du kan lage mer enn du trenger for det er lett å oppbevare dette i lufttett boks til senere bruk. 
Det viktigste du må huske på er å legge bitene på kjøkkenpapir etter steking slik at fettet renner av. Da beholder du krønsjen. 
Retten er perfekt til frokost, men også som en delerett slik som her. Asparges er i sesong, så sørg for å bruke dem nå mens de er tilgjengelig. Jeg brekker av nederste del og så skreller jeg litt av stammen. Ikke mye, men litt av det groveste partiet. Så koker jeg dem kjapt i lettsaltet vann før jeg skyller dem i iskaldt vann for å bevare den flotte grønnfargen og for å stoppe kokeprosessen. 


Eggene kokes i 7,5 minutt (for medium-large egg) og kjøles godt ned før de skrelles og deles i to. 
Salamien jeg har brukt er Holy baloney-salami, men du kan som nevnt bruke akkurat det du vil av salami. Finhakk salamien så godt du klarer. Så sprøsteker du dette i tørr panne over tid og på medium pluss varme slik at salamien ikke brenner seg. Når salamibitene er sprø lemper du dem over på kjøkkenpapir og la dem ligge der til de er tørre. Du kan nå ha bitene over i en blender og kjøre bitene til grovt støv eller du kan beholde bitene slik de er. 
Smørsausen lager du ved å smelte 100 g smør og sile det slik at melkestoffene ikke blir med. Eggeplommen piskes med noen dråper sitronsaft over vannbad til du har en luftig konsistens, så sper du med klaret smør. Smak til med mer sitronsaft og salt og pepper. Min smørsaus ble ikke luftig. Sånn skjer. Men det var jaggu god smak på den for det. Ikke alt trenger å være perfekt, synes jeg.

tekst og foto: Helleskitchen.org