Hvit asparges med Nduja-hollandaise, gressløk og ristede solsikkefrø

2-4 pers

Du trenger:
Ca. 3 hvite asparges per person
¼ pakke Nduja
150 gram smør
3 eggeplommer
2 ss sitronsaft
Salt og pepper

1 neve gressløk
2 ss ristede solsikkefrø

Slik gjør du:
Kok opp vann til aspargesen. Ha gjerne i litt eddik og sukker i kokevannet. 
Smelt smør og ha i litt Nduja. Rør godt sammen så Ndujan løser sig opp. Pisk sammen eggeplommer og sitronsaft i en bolle. Ha bollen over ett vann bad og pisk forsiktig in det smelta smøret. Pisk til det blitt en tykk saus. Smak av med salt og pepper. Sett til siden på ett lunt sted. Skrell aspargesen og skjer av noen cm lengst ned. Kok aspargesen i ca. 10 min. Server varm sammen med Nduja-hollandaise, gressløk og solsikkefrø 

Oppskrift og foto; Josefin Linder