Gulrot og pepperrot

Får du tak i disse vakre og fargerike minigulrøttene så må du kjøpe dem. Får du ikke tak i dem, kan du bruke vanlige gulrøtter og heller skjære dem i fire på langs. Pepperrot gir det lille kicket som passer så bra til søt gulrot og Holy Baloney-pølsen fra ASK.

Base oppskrift på flere typer saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

I oppskriften under er det brukt hvit saus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping. Prøv deg frem og finn din favoritt!

Dette trenger du:

Minigulrøtter
Fersk pepperrot
rosmarin
revet ost. Velg gjerne noe med litt pønsj.
Valg av spekepølse fra Ask Gård: Holy Baloney (eller hvilken som helst annen spekepølse fra ASK)
Valg av saus: Hvit saus

Slik gjør du:

Når du har alt klart er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-5-1024x683.png

smør på saus. Strø ost over og legg på skiver av salami. Dander vaskede og rensede gulrøtter og høvle litt pepperrot over. Legg på noen rosmarinkvister.

Stek pizzaen gylden og sprø, vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader. 

Søte gulrøtter og salt spekepølse smaker fantastisk!

Tekst og foto: https://helleskitchen.org