Med pasta, oliven, tomater, paprika, basilikum og parmesanchips

En god salat er alltid en hit på bordet. Jeg bruker god kvalitetspasta og gode grønnsaker til min salat. Skiver av Holy Baloney sammen med chips laget av parmesan var en ekte match made in heaven.

lun salat med salami

Dette trenger du:
Medium tykke skiver av Holy Baloney
1 gren cherrytomater, skåret i tykke skiver
1 lang paprika skåret i skiver
1 stor neve gode, sorte oliven uten sten
2 dl finrevet parmesan
Noen timianblader
God pasta etter ønske, kokt 
1 god neve basilikumblader
Dressing: 
6 ss extra virgin olivenolje
1/2 ts dijonsennep
2 ss sitronsaft eller hvitvinseddik
Salt og pepper

Slik gjør du:
Bruk en rund form og trykk forsiktig ned litt finrevet parmesan i formen. Ta bort formen og lag flere sirkler. Legg en liten kvist timian på toppen. Stek i ovnen på 200 g til parmesanen er smeltet og lett gyllen. Ta ut av ovnen og avkjøl. Vipp forsiktig parmesanchipsen fra papiret. 
Disse legger du på salaten helt til slutt.
Bland dressingen.
Skjær grønnsakene og bland i en bolle med basilikumblader, pasta, oliven og spekepølseskiver. Vend inn dressing eller server den ved siden av. Legg chips på toppen og server.

Tekst og foto: Helleskitchen.org