Våren er her, da er det godt med noe enkelt. Nytes ute på varme sommer kvelder, gjere med noe godt i glasset og gode venner.

Vårsalat med asparges, perlepoteter, trøffelsalami og cheddar

4 personer

25 min

Du trenger:

1 eske perlepoteter fra Bjertnæs og Hoel

1 knippe asparges fra Hvasser Asparges

½ Jåla salami fra Ask

100 gram cheddar fra Thorbjørnrud ysteri

65 gram salat

Ca. 10 stk. reddiker 

1 neve friske urter som basilikum, timian eller dill, en miks er godt!

½ dl god olivenolje

1 ss sitronsaft

Salt og pepper

Slik gjør du:

Kok poteter møre, pass på om de er små! Vask salaten og skjer reddiker i tynne skiver. Ha salat på et stort fat. Skjær salamien i tynne skiver. Kok asparges i saltet vann, ca. 1-2 minutt. Ikke mer! Del dem opp på langs hvis ønskelig. Bland sammen poteter, salat, asparges og salami. Smuldre over osten i litt store biter, og avslutt med urter, olivenolje, sitron, salt og pepper!

Server gjerne med litt godt brød og noe kaldt i glasset. Dette kan og passe fint som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk!

Tekst og foto: Josen Linder.