Litt «luksus i hverdagen» som man også kan kalle denne pizzaen. Det trenger vi alle akkurat nå. 

Base oppskrift på saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

I oppskriften under har vi foreslått å bruke enten vodkasaus eller hvit pizzasaus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping. Prøv deg frem og finn din favoritt!

Dette trenger du:

ASKs pizzapoteter (se oppskrift her)
Comte eller annen skarp ost (se etter gode norske alternativer)
Mynte

Valg av spekepølse: Jåla, men hvilken som helst annen spekepølse fra Ask vil fungere godt.
Valg av saus: Vodkasaus. Du kan bruke hvilken saus du vil, hvit eller rød.

Slik gjør du:

Når du har alt klart er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Pizzadeig_Pizza_ASKgard_helleskitchen_L1930207LITEN-1-1024x683.jpg

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

Spre saus utover pizzaen og legg på ost, salami, poteter og litt mynte
Stek i ovnen på maks temperatur ( vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader ) til pizzaen er gyllen, sprø og lekker.

Strø over mer mynte

Alle pizzaene er til en person.

Mmmmm, luksusen er servert!

Tekst og foto: https://helleskitchen.org