Pizza til frokost er perfekt for late helgedager. Har du deig i kjøleskapet er det lekende lett å smelle sammen en god pizza på morgenen eller litt utpå. Null stress. 

Base oppskrift på saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

Varmebehandling og forberedelse av grillet paprika finner du også som eget innlegg.

I oppskriften under har vi valgt rå pizzasaus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping. Prøv deg frem og finn din favoritt!

Dette trenger du:

1 egg
Grillet paprika (se oppskrift)
Jarlsberg eller annen hvit ost
chilisaus, ketchup eller annen saus etter ønske
Valg av spekemat: Coppaskinke, men Pablo eller Slegge vil også fungere godt.
Valg av saus: Rå saus. Du kan bruke hvilken saus du vil, hvit eller rød.

Slik gjør du:

Når du har alt klart er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Pizzadeig_Pizza_ASKgard_helleskitchen_L1930207LITEN-1-1024x683.jpg

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

Smør saus på pizzaen. Legg på ost og coppa. Legg skiver av grillet paprika på og lag et søkk til egget. Kakk egget på midten og stek i ovnen på maks temperatur ( vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader ) til pizzaen er gyllen, sprø og lekker.

Du kan også steke egg separat og legge på toppen etterpå hvis du heller vil ha det.
Liker du chilisaus eller ketchup kan du servere det på pizzaen.

Alle pizzaene er til en person.

Bedre start på dagen får du ikke!

Tekst og foto: https://helleskitchen.org