Fresht, velsmakende og lettvint. I tillegg får du brukt opp resten av pølsa fra tapasen forrige helg.

Du trenger:

100 gram Jåla Snabb

50 gram finrevet parmesan

1 egg

3 ss majones

2 ansjoser evt. 1 ss Dijon sennep

2 ss olivenolje

Litt sitronsaft

Salt og pepper

2 hjertesalat eller Romano salat hode

4 tynne skiver brød

1 hvitløksfedd

Slik gjør du:

Sett ovnen på 220 grader. Legg brødskiver på en stekeplate og del ett fedd hvitløk på langs. Gni inn brødet med hvitløken og hell over litt olje. Stek i ovnen til de blitt gyldne og sprø 

Skjær Jåla i tynne skiver. Stek på middels varme i en stekepanne så pølsebitene blir sprø, dette går raskt.

Bland sammen raspet parmesan, 1 egg, majones og olivenolje. Her jukser vi litt, men det går fint. Finhakk sardiner og tilsett. Bland sammen og smak til med sitronsaft, salt og pepper

Del opp salaten i blader og bland sammen med dressingen. Topp med sprøstekt Jåla, hvitløkskrutonger og litt urter. Estragon er godt! 

Tips: smaker godt med syltet rødløk, vårløk eller gressløk 

Tekst og bilde: Josefin Linder