Når det bikker over til sommer er det deilig med alle de middagene man kan lage ut syntes vi. Det kan gjøres så enkelt. Det er i sommer vi skal nyte dagene og lyset. Da er det godt med mat som lager seg selv.

Dette trenger du:

1 brie fra Thorbjørnrud ysteri

100 gr cheddar fra Thorbjørnrud ysteri

300 gr utvalgt Spekemat fra Ask

1 bunt asparges fra Hvasser asparges

1 eske perlepoteter fra Bjertnes og Hoel

2 ss olivenolje

1 ss revet pepperrot

1 ss kapers

Salt og pepper

1 neve friske urter som gressløk, basilikum eller timian

Litt pepperknoll fra Thorbjørnrud ysteri til servering 

Slik gjør du:
Ta fram ost og spekemat i god tid så det er romtemperert. Ha det på en fjøl. Kok poteter møre. Kok asparges i saltet vann ca. 1-2 minutter. Skyll i kaldt vann. Bland sammen olje, pepperrot, kapers, salt, pepper og finhakkede urter i en bolle. Vend i poteter og asparges. 

Server som en lett lunsj, del av ett tapas bord, eller som buffe.

Tekst og foto Josefin Linder