Rekesalat hører med på 17. maibordet. Min har både majones og rømme som kremet element, samt finhakket løk og dill. Men jeg har også et ess opp i ermet, og det er fennikelsalamien til Ask gård, som heter Passe. Reker og spekemat er så deilig sammen. 
Ta deg bryet med å pille ferske reker. Det gir et så mye bedre resultat enn reker i lake, etter min mening. Server rekesalaten med små toast eller kjeks. Perfekt fingermat til et glass bobler.

DETTE TRENGER DU:

3 dl reker som du har renset
2 ss økologisk rømme
1 ss majones 
1 ts sitronsaft
salt og pepper
1 ss finhakket dill
2 ss finhakket løk
3 ss Passe (fennikelsalami) skåret i små terninger

SLIK GJØR DU:

Bland sammen dressingen og vend rekene og salamiterningen i. La gjerne rekesalaten stå kjølig et par timer før servering slik at smakene får satt seg.

tekst og foto: Helleskitchen.org