Denne retten fikk bein å gå på! Hva er vel bedre enn norske, små nypoteter? Søte, myke og fantastiske i smaken. Jeg koker dem med skallet på i lettsaltet vann til de er møre. Jeg oppbevarte dem mens de var varme i en boks med lokk og så serverte jeg dem med denne fantastiske spekematkremen som du bare må lære deg å lage med en eneste gang, for den vil du absolutt servere til poteter, fisk, grønnsaker, kjøtt og hva det måtte være.

Det du gjør er å skjære tynne skiver av spekemat som du har til overs. Jeg brukte coppa-skinke og skiver av “Slegge” (salame picante). Begge fra Ask Gård. Skivene la jeg på bakepapir og stekte i ovnen på 220 grader til du kan smuldre skinke og spekepølsen mellom fingrene.

DETTE TRENGER DU:

Selve dressingen lager du slik:
2 ss majones
8 ss rømme
1 ts dijonsennep
1 ts grov sennep
3 ss hakkede urter (jeg brukte rosmarin, basilikum og gressløk)
1 fedd hvitløk, presset
dryss sort pepper og bittelitt salt
1 ss sitronsaft
ca 3 ss grovsmuldret spekemat som vist over

Bland sammen og server til potetene.

Foto og tekst: Helleskitchen.org