Små deilige forretter, snacks eller en perfekt måte å bruke opp restene på. Den lille skalken spekepølse man har liggende i skuffen.

Dette trenger du:

1 rull ferdig paideig
fyll til ca 15 minipaier:
2 egg
1/2 dl h-melk eller fløte
1/3 løk, finhakket
2 ts hakket timian
4 cm snabb av Passe, skåret i strimler
4 ss finrevet god ost. Velg gjerne noe norsk som minner om parmesan.
salt og pepper

Slik gjør du:


Stikk ut sirkler av paideigen med et utstikkerjern. Jeg bruker et stekebrett til mini-muffins som er helt perfekt til disse små quiche’ene. Smør formen med litt olje eller smør. 
Forstek paiskallene i 10 minutter på 180 grader. 
Pisk sammen egg, melk og ost.
Stek løk i litt olje. Tilsett timian og salami. Krydre. Legg litt av blandingen i hver pai. Hell over eggeblandingen og sett i ovnen til fyllet har satt seg. La avkjøle i formen og vipp ut hver pai med skaftet på en skje eller lignende.

Tekst og bilde: Helleskitchen.org